Украинските военнослужещи, чийто видеозапис от разстрела им се появи предишния ден,

...
Украинските военнослужещи, чийто видеозапис от разстрела им се появи предишния ден,
Коментари Харесай

Украйна: Русия вече разстрелва ранени войници, не взима пленици

Украинските военнослужещи, чийто видеозапис от разстрела им се появи предходния ден, са били бойци от 82-ра обособена въздушнодесантна бригада на ВСУ .

Това оповестиха от украинските въздушнодесантни войски, представени от съветската работа на Би Би Си.

" Трима военнослужещи от 82-ра обособена десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, които отпаднаха от строя вследствие на това, че бяха хванати, откакто получиха рани и травми с друга степен на тежест ", се споделя в изказването.

В него се добавя, че закононарушението е вписано в единния указател на досъдебните следствия, а материалите по делото ще бъдат предадени на Международния углавен съд .

" Рано или късно военнопрестъпниците от Руската федерация ще дават отговор за зверствата си пред Международния углавен съд ", прибавиха от Киев.

В сряда Главната прокуратура на Украйна стартира наказателно дело след публикуването на видеото.
 ISW: Кремъл продължава да разстрелва военнопленници в Украйна
ISW: Кремъл продължава да разстрелва военнопленници в Украйна

Обстановката на фронта остава напрегната

Според украинските управляващи съветски военнослужещи са завладели трима украински бойци по време на боен конфликт край селището Работино в Запорожка област през декември м.г. Час по-късно те са били убити, се споделя в изказване на украинската генерална прокуратура.

Кадрите от въздуха бяха оповестени в интернет. На фрагментите се вижда по какъв начин трима невъоръжени мъже падат от неподвижна позиция след изстрел . Би Би Си не можа неотложно да ревизира и удостовери достоверността на видеото. Руското министерство на защитата не е коментирало случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР